Vinum distribuidor de Bodegas Llopart en Menorca

Vinum distribuidor de Bodegas Llopart en Menorca

Vinum Menorca llega a un acuerdo con Bodegas Llopart para la distribución en Menorca de sus vinos espumosos de gama alta, gracias a este acuerdo, a partir de esta primavera ya podremos degustar la nueva denominación de origen Corpinnat, una marca colectiva creada por la élite de las bodegas, hasta ahora dedicadas a la elaboración de Cava Gran Reserva, y que a partir de ahora y tras superar unos estrictos estándares de calidad, este Cava pasará a denominarse “Corpinnat”. “Desde la Dirección de Vinum Menorca nos sentimos muy orgullosos por este acuerdo con Bodegas Llopart, unas de las bodegas con más reconocimiento internacional y unas de las más antiguas y con más experiencia en la elaboración de Cavas Gran Reserva”

Bodegas Llopart Vitivinicultores desde 1385, la tradición vinícola de Llopart se arraiga en la Heredad familiar de Subirats desde el s. XIV. Sus 95 hectáreas de viñedos de montaña de cultivo ecológico se sitúan en la ladera sombría, en una de las zonas más altas del Penedès. Llopart elabora espumosos de calidad desde hace más de 130 años, sus Cavas, Vinos y Mostos están elaborados según el método tradicional, fieles al legado de sus antepasados, y de la artesanía del vino, con respeto por la sostenibilidad y buscando la autenticidad de sus largas crianzas.

Las botellas de Llopart visten con una etiqueta muy especial desde el año 1887 cuando Pere Massana empezó a etiquetar su cava con el nombre de la masía que tenía en Subirats, Llopart. En la etiqueta se ve una vista panorámica de la masía Llopart de Costa y las montañas del entorno. http://www.llopart.com

La élite del Cava crea una marca colectiva, CORPINNAT

La élite del Cava crea una marca colectiva, CORPINNAT

Nueve bodegas de Cava de alta gama en abril de 2018 crearon la nueva marca colectiva europea Corpinnat y abandonan la Denominación de Origen Cava.
Las bodegas que han optado por desvincularse de la marca cava son la élite del sector y las más aclamadas por la crítica internacional. Entre ellas, destacan Llopart, Gramona y Recaredo, las firmas que elaboran los cavas de más larga crianza, con puntuaciones récord en las guías vinícolas.

Corpinnat nació el pasado año con el objetivo de singularizar los cavas elaborados exclusivamente en el corazón de la comarca catalana del Penedès, una zona que consideran que tiene unas características edáficas, geográficas y climatológicas únicas y que cuenta con unas variedades de uva autóctonas que permiten elaborar unos vinos espumosos capaces de competir y mirar de tú a tú a los mejores champanes.

La palabra CORPINNAT está compuesta por dos conceptos: COR (corazón) y PINNAT, que proviene de la raíz etimológica Pinnae, que se refiere al origen del topónimo Penedès.
Para garantizar que bajo la marca Corpinnat solo se elaborarán cavas de la más alta calidad, la asociación se autoimpuso unos estándares de calidad que pueden cumplir muy pocas empresas pertenecientes a la DO Cava. Todos los socios están obligados a que el 100% de su producción sea ecológica y tenga una crianza mínima de 18 meses, el doble respecto al Cava que son 9 meses, con el compromiso de la elaboración de un espumoso que supere los 30 meses, y otro los 60 meses de envejecimiento en la cava.  Además, la vendimia debe ser íntegramente manual y no puede comprarse vino base a terceros, ni elaborar marcas blancas.
Ya ha llegado la Navidad a Vinum

Ya ha llegado la Navidad a Vinum

Impacientes por la llegada de la Navidad y …. en pocos días ya la tenemos aquí!
El equipo de vinum queremos desearos felices fiestas y un próspero año nuevo.
Los mejores deseos para nuestros clientes.

Todo preparado para estas fiestas!!!

En Vinum encontrarás todo tipo de cestas o lotes navideñ@s para regalar estas navidades.

Aprendre dels sommeliers i el vi del Bulli

Aprendre dels sommeliers i el vi del Bulli

«Desconstruint el vi a la Sala» era el títol del seminari tècnic que van impartir ahir Ferran Centelles i David Seijas, els sommeliers del prestigiós i ja clausurat restaurant El Bulli, de Ferran Adrià.
Va ser en una iniciativa celebrada a l’Hotel Port Ciutadella, on van donar les claus per a un bon desenvolupament professional del servei en sala.

L’atenció al client, el servei del vi, la construcció de maridatges, tècniques d’anàlisis dels vins, la creació de cartes o com estructurar les bodegues van ser algunes de les qüestions que es van tractar durant les sis hores que va durar aquest seminari organitzat pel centre formatiu EnoAula, en col·laboració amb l’empresa Vinum i l’Associació Balear de Sommeliers a Menorca.

Professionals del món de l’hoteleria i la restauració van participar en aquesta jornada tècnica impartida per dos grans experts del món del vi, Seijas i Centelles, que es retrobaven a Menorca després d’haver compartit més d’una dècada al restaurant de Ferran Adrià.

José Mendoza, gerent de Vinum, valorava el positiu d’aquesta sessió en la qual els dos professionals van aportar la seva experiència i van dirigir un tast amb una extensa mostra de vins que és imprescindible conèixer i que van passar per les sales del Bulli, com els Champagne Gosset Grande Réserve, els Domaine de la Grange Des Pères o els Puligny Montrachet de Domaine Miolane, entre d’altres.

Potenciar el sector
Propostes com aquesta persegueixen l’objectiu de «potenciar el turisme gastronòmic, formant la gent que treballa en l’hoteleria i que té interès a potenciar el servei de sala per professionalitzar el servei i els seus restaurants».

El tast va incloure diversos vins menorquins, els quals els sommeliers van qualificar de «molt correctes, complexes, àcids i amb una bona estructura, amb els minerals propis de la Mediterrània» i que encaixen perfectament amb la gastronomia autòctona. En definitiva, una «bona valoració».
Aquest seminari precedia el curs organitzat per Vinum que, des d’avui i fins dijous es farà al mateix hotel de Ciutadella per a l’obtenció del títol d’expert en vins destinat a caps de sala, maîtres i propietaris de restaurants.

I.P.D.R.

Video @5ipunt.com

La màgia dels sommeliers del restaurant El Bulli a Menorca

La màgia dels sommeliers del restaurant El Bulli a Menorca

Ferran Centelles i David Seijas impartiran el seminari «Desconstruint el vi a la sala» el proper 22 d’octubre a Ciutadella

Ferran Centelles i David Seijas, sommeliers de El Bulli es trobaran a Menorca el proper 22 d’octubre en una proposta inèdita del centre formatiu enoAula de Ciutadella en col·laboració amb l’empresa Vinum i l’Associació Balear de Sommeliers de Menorca. Sota el títol “Desconstruint el vi a la Sala” es portarà a terme un seminari dirigit a professionals de la restauració i amants del vi on es vol treballar en profunditat la tècnica del tast, el servei, el maridatge i tots aquells factors essencials de la sala al voltant del vi. Una jornada en la que també es farà un tast de 15 vins seleccionats per Seijas i Centelles que han tingut un vincle directe amb el prestigiós restaurant de Cala Montjoi i la seva història. Una oportunitat d’aquest centre formatiu ciutadellenc a la que també cal sumar la segona edició del curs d’especialista en vi, que tindrà lloc a l’Hotel Port Ciutadella del 23 al 25 d’octubre i que serà impartit per Xavier Nolla, sommelier de trajectòria reconeguda i fundador d’enoAula.

EnoAula Ciutadella

Al març de 2017 l’empresa ciutadellenca Vinum, distribuïdora de vins i caves de primeres marques nacionals, va decidir posar en marxa un projecte formatiu en col·laboració amb l’Institut d’Ensenyament Secundari Maria Àngels Cardona, especialitzat en hoteleria, per tal de fomentar entre els futurs cambrers, l’acostament a l’univers del vi. Aquesta iniciativa va animar a Vinum a ampliar el seu projecte amb la creació d’una enoaula dirigida als professionals del sector, sota la direcció de Xavier Nolla. “Va sorgir-nos la inquietud de cobrir una mancança existent en la formació de cambrers i personal de restauració però al mateix temps, dirigint-nos a sommeliers i professionals del sector que requereixen un aprenentatge continu i especialitzat” explica Bep Mendoza, gerent de Vinum.

La confiança amb Nolla per dirigir el projecte formatiu, que també impulsa d’altres enoAules a Barcelona, Eivissa i Palma sumada al suport de l’Associació Balear de Sommeliers, va possibilitar tirar endavant un primer curs durant l’any passat. “També volem que es facin classes magistrals amb grans professionals com passarà el proper dilluns amb els dos sommeliers de El Bulli” conclou Mendoza.
per David Baret – El Mon- Balears-vadevi

Foodies on Menorca, un lloc per conèixer el món de la gastronomia a Menorca i arreu

Foodies on Menorca, un lloc per conèixer el món de la gastronomia a Menorca i arreu

Foodies on Menorca té com a objectiu el ser un portal que ens ajudi a conèixer el món de la gastronomia menorquina i tot allò que l’envolta. Restaurants, fondes, producte local, botigues gourmets i botigues de queviures tradicionals, begudes, tendències, novetats… i tot allò que ens pugui ser d’interés per aquells que vivim i per als que ens visiten a Menorca.

També hi haurà apartats de viatges fora de l’illa i les seves recomanacions, experiencies foodie, etc, per tal de donar una visió molt més oberta a tot allò que es cou en el món gastronòmic i que ens pugui ser interessant.

Qui som?

Som en Bep Al·lès Salvà, periodista i escriptor gastronòmic. Autor de diferents llibres i receptaris de cuina menorquina. Director del Setmanari El Iris d’Informació i Cultura; articulista del Diari Ara Balears; col·laborador d’IB3 Ràdio i de Cope Menorca. Membre fundador i vocal de Fra Roger Gastronomia i Cultura; i a l’actualitat president de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears. He oferit diferents conferències sobre gastronomia menorquina tant a les illes de Menorca i Mallorca, a Santiago de Compostela i altres indrets.

El meu darrer llibre és “Les arrels de la cuina menorquina, receptes de cuina antiga”.

Fórum internacional Brain & Wine

Fórum internacional Brain & Wine

El próximo lunes 12 de marzo nace en Barcelona el fórum internacional Brain & Wine, el primer congreso internacional sobre la neurociencia del vino.
Ponencias, degustaciones, instalaciones interactivas, simposios y experimentos con vino… . Descubre toda la información sobre el fórum, ponentes y entradas en https://brainwine.org/