Ferran Centelles i David Seijas impartiran el seminari «Desconstruint el vi a la sala» el proper 22 d’octubre a Ciutadella

Ferran Centelles i David Seijas, sommeliers de El Bulli es trobaran a Menorca el proper 22 d’octubre en una proposta inèdita del centre formatiu enoAula de Ciutadella en col·laboració amb l’empresa Vinum i l’Associació Balear de Sommeliers de Menorca. Sota el títol “Desconstruint el vi a la Sala” es portarà a terme un seminari dirigit a professionals de la restauració i amants del vi on es vol treballar en profunditat la tècnica del tast, el servei, el maridatge i tots aquells factors essencials de la sala al voltant del vi. Una jornada en la que també es farà un tast de 15 vins seleccionats per Seijas i Centelles que han tingut un vincle directe amb el prestigiós restaurant de Cala Montjoi i la seva història. Una oportunitat d’aquest centre formatiu ciutadellenc a la que també cal sumar la segona edició del curs d’especialista en vi, que tindrà lloc a l’Hotel Port Ciutadella del 23 al 25 d’octubre i que serà impartit per Xavier Nolla, sommelier de trajectòria reconeguda i fundador d’enoAula.

EnoAula Ciutadella

Al març de 2017 l’empresa ciutadellenca Vinum, distribuïdora de vins i caves de primeres marques nacionals, va decidir posar en marxa un projecte formatiu en col·laboració amb l’Institut d’Ensenyament Secundari Maria Àngels Cardona, especialitzat en hoteleria, per tal de fomentar entre els futurs cambrers, l’acostament a l’univers del vi. Aquesta iniciativa va animar a Vinum a ampliar el seu projecte amb la creació d’una enoaula dirigida als professionals del sector, sota la direcció de Xavier Nolla. “Va sorgir-nos la inquietud de cobrir una mancança existent en la formació de cambrers i personal de restauració però al mateix temps, dirigint-nos a sommeliers i professionals del sector que requereixen un aprenentatge continu i especialitzat” explica Bep Mendoza, gerent de Vinum.

La confiança amb Nolla per dirigir el projecte formatiu, que també impulsa d’altres enoAules a Barcelona, Eivissa i Palma sumada al suport de l’Associació Balear de Sommeliers, va possibilitar tirar endavant un primer curs durant l’any passat. “També volem que es facin classes magistrals amb grans professionals com passarà el proper dilluns amb els dos sommeliers de El Bulli” conclou Mendoza.
per David Baret – El Mon- Balears-vadevi